Sjuksköterska till avd 95, Länsvuxenpsykiatrin, Säter

Bild för rekryteringsannons

Hos oss i Region Dalarna får du ett meningsfullt arbete där du kan göra skillnad. Tillsammans arbetar vi för ett hållbart Dalarna med utvecklingskraft i länets alla delar.

Länsvuxenpsykiatri Falun Säter har ett länsövergripande uppdrag inom vuxenpsykiatrin med huvuduppgift att vårda och behandla patienter vid akuta psykiatriska tillstånd. Klinikens enheter finns uppdelat i Säter och Falun. I Säter finns länets enda psykiatriska akutmottagning samt avd 90 och 95. I Falun finns beroendecentrum, en allmänpsykiatrisk avdelning, mottagning för ätstörningar, mottagning för ECT.

Avdelning 95 i Säter är en allmänpsykiatrisk avdelning med 18 platser. På avdelningen behandlas patienter med olika psykiatriska diagnoser i lugnare skede, som psykoser, personlighetsstörningar, förstämningssyndrom, neuropsykiatriska syndrom. Patienterna vårdas enligt HSL eller LPT.

Är du nyutbildad sjuksköterska eller ny inom psykiatrin?

Då erbjuder vi dig att delta i "Kliniskt utvecklingsår för sjuksköterskor". Under året får du den kunskap du behöver för att känna dig trygg och säker i ditt arbete inom psykiatrin. Förutom en strukturerad, förstärkt och förlängd introduktion ingår även föreläsningar, utbildningsdagar och processinriktad handledning.

Arbetsuppgifter

Hos oss vårdar du patienter med stort vårdbehov. Sjuksköterskor och skötare arbetar tillsammans med läkare i vårdlag och samarbetar också med kurator och psykolog. Alla patienter har två kontaktpersoner som har ett särskilt omvårdnadsansvar under vårdtiden.

Sjuksköterskan leder och ansvarar för omvårdnadsarbetet. Vårdlaget består oftast av en sjuksköterska och en skötare under ett arbetspass, gemensamt ansvarar man för de patienter som ingår i vårdlaget. Sjuksköterskan är den som leder teamronden och ansvarar för att fördela arbetet under dagen i samråd med övriga i vårdlaget. Övriga arbetsuppgifter är samtal med patienter, anhöriga, vårdgrannar, SIP/vårdplaneringar, provtagningar och läkemedelshantering. En vårdsamordnare har hand om avdelningens ÖPT-patienter och stöttar övriga sjuksköterskor vid kontakter med vårdgrannar. En avdelningssamordnare finns tillgänglig på vardagar för att stödja i vårdarbetet och utföra och ansvara för de administrativa funktioner som tillhör den nära vården. Den ansvarar för avdelningens telefon och tar alla inkommande samtal och fördelar vidare.

Vi söker dig som är intresserad av att arbeta med vård- och behandlingsinsatser till patienter med allvarliga psykiatriska symtom i det akuta skedet. Du har god samarbetsförmåga och vill arbeta i team där patienten ingår som en självklar medlem. I tjänsten ingår arbete kvällar och helgtjänstgöring var tredje helg.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är Leg sjuksköterska. Specialistutbildning i psykiatri eller grundutbildning i psykoterapi är meriterande.

I dina meriter ser vi gärna att du har erfarenhet från arbete inom vuxenpsykiatrin. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Intervjuer sker löpande under ansökningstiden.

Ansökan

Denna tjänst kräver att du har giltig legitimation för det aktuella yrket. Din yrkeslegitimation kommer att kontrolleras mot Socialstyrelsens register över legitimerad hälso- och sjukvårdspersonal (HOSP) innan eventuellt erbjudande om anställning. Läs mer här: Registret över legitimerad hälso- och sjukvårdspersonal (HOSP) - Socialstyrelsen.

Om du är eller tidigare har varit anställd i Region (Landstinget) Dalarna kommer vi att ta interna referenser från din nuvarande eller tidigare chef, om du blir aktuell för anställning.

Läs mer om Region Dalarna, vår värdegrund, arbetsmiljö och förmåner, samt vilka kontroller som görs innan anställning: Region Dalarna - Jobba med oss

Vi har gjort vårt medieval och vill därför ej bli kontaktade av andra säljbolag eller rekryteringsföretag.