Fokus på psykisk hälsa i Dalarna 2023

Fokus på psykisk hälsa i Dalarna 2024

Temaveckan "Fokus på psykisk hälsa i Dalarna” blir temamånad!

Om Fokus på psykisk hälsa i Dalarna
Efter önskemål från både deltagare och arrangörer provar vi i år 2024 att utöka temaveckan till en temamånad. Under perioden 10 september (suicidpreventiva dagen) till 10 oktober (världsdagen för psykisk hälsa) kan invånare i Dalarna ta del av ett brett program av aktiviteter på temat psykisk hälsa, såsom workshops, föreläsningar, öppet hus som arrangeras av aktörer och verksamheter i länet. 

En stor del av aktiviteterna under temamånaden erbjuds och pågår året runt, men uppmärksammas extra under den här perioden.

Aktiviteter erbjuds både digitalt och fysiskt på många ställen i länet. 

I Dalarna genomfördes den första temaveckan 2019 och har sedan dess vuxit sig allt större. Vi vill öka medvetenheten minska fördomar och få människor att prata om psykisk hälsa. 

man som sitter på brygga och gör yoga

 

Samordnare för Fokus på psykisk hälsa i Dalarna
Samordnare är Therese Olsson, brukarinflytandesamordnare och Cecilia Tegelberg, samordnare för suicidprevention.

Du kan kontakta oss via: psykiskhalsa@regiondalarna.se

Var med och bidra till programmet du också!
Alla organisationer, verksamheter och aktörer som bidrar med programpunkter är en viktig del av temamånaden "Fokus på psykisk hälsa i Dalarna 2024”. Vill du vara med?  Då är en bra start att läsa igenom informationen som finns här: Information till medarrangörer - Region Dalarna

Om du känner att du har bra koll på hur det fungerar  kan du gå direkt till formuläret för att skicka in din programpunkt: Anmälningsformulär för programpunkt till temamånaden "Fokus på psykisk hälsa i Dalarna 2024” - Region Dalarna

Vi välkomnar både tidigare och nya arrangörer att delta!