Strokekompetens - certifiering, inriktning Rehabilitering
För alla yrkesprofessioner som behandlar strokepatienter inom rehabiliteringsfasen.
Utbildningstillfällen
Utbildningen pågår under ett år och omfattar fyra obligatoriska fysiska träffar i Falun, och ett studiebesök hos annan del i vårdkedjan (en av fyra fordringar i Webb-Strokeutbildningen rehabilitering) resterande är på distans.
Efter godkänd genomgången utbildning får du diplom och brosch och har även möjlighet att få ett kursintyg med tre högskolepoäng för utbildningen.
Vi fyller på platser eftersom anmälningarna kommer in under anmälningstiden tills kursen är fylld, därefter hamnar man på reservplats.
Du kommer att få ett bekräftelse mejl på om du är antagen eller har hamnat på reservplats. Om du ej vill/kan vara på reservlistan så svara på mejlet du får av oss och berätta detta.
Gruppindelningen kommer med välkomstbrevet innan kursstarten (viktigt att kunna vara tillgänglig båda tiderna innan du vet gruppindelningen. Om det bara blir en grupp så gäller första datumet, information om detta kommer med inbjudan efter sista anmälningsdagen).
Pågående kurs 2024-2025
Kursstart
-
240115 (måndag) kl. 13.00-15.30 KTC hus 19 plan 6 Rum 18.
Praktiskt I: Fysioterapi
-
Grupp 1. 240415(måndag) kl. 12.00-16.00 KTC hus 19 plan 6, rum 15.
Praktiskt II: Arbetsterapi
- Grupp 1. 240902 (måndag) kl. 12.00-16.00 hus 19 plan 3. (information ang vilken lokal kommer senare)
Examination:
250115 (onsdag) kl. 08.00 - 14.00 (ev. KTC rum 18 information ang vilken lokal kommer senare)
Om utbildningen Webb-SKU
För att höja kvaliteten på strokevården har SKRs Nationella Programråd för Stroke tillsammans med STROKE-Riksförbundet uppdaterat och vidareutvecklat den tidigare kompetensutbildningen som bedrivits på olika strokeenheter i landet. Det nya upplägget, som fått namnet Webb-Strokekompetensutbildning (Webb-SKU), utgår från teamet som resurs och bygger på samverkan mellan olika lokala vårdnivåer.
Utvecklingsansvariga
Webb-SKU har utvecklats av ett stort antal personer på landets olika strokeenheter. Innehållet har förankrats i en styrgrupp med representanter från de olika delarna i vårdkedjan. Materialet har sedan producerats av personer med specialistkompetens inom respektive område.
Mer tillgängligt innehåll
Innehållet, som har samma utgångspunkter som den tidigare Stroke-kompetensutbildningen, är uppdaterat och gjort mer tillgängligt. Ett mål är att underlätta genomförandet av strokeutbildningen genom teoretiska delar/innehåll finns som inspelade föreläsningar. Det webbaserade upplägget medför att utbildningsresurser kan samordnas nationellt och erbjudas samtliga delar i vårdkedjor över hela landet.
Avsedd för hela strokevårdkedjan
Webb-strokeutbildningen är nu, liksom tidigare, avsedd för alla yrkeskategorier i hela vårdkedjan som arbetar med strokepatienter och finns med tre inriktningar; mot akut strokevård, mot rehabilitering och mot kommunal vård och omsorg (innefattar primärvård och personliga assistenter).
Leds av lokalt utbildningsansvarig
Utbildningen leds av en lokalt utbildningsansvarig på den arbetsplats som vill starta en utbildning lokalt t ex på en strokeenhet, en vårdcentral eller ett äldreboende.
Mål och innehåll
Webb-SKU:s mål är att ge grundläggande kunskaper, förståelse, färdigheter samt värderingsförmåga som är nödvändig för att kunna handha patienter med stroke/TIA inom olika delar av strokevårdkedjan (akutvård, rehabiliteringsenheter, primärvård eller kommunal vård).
Ulrika Nelzén SievertssonChef
Telefon:
023-49 03 88
E-post: ulrika.nelzen@regiondalarna.se